Biologica
Kontakta oss / Handla


Möt oss på Facebook 

Ekologisk hudvård

Biologica använder i sina produkter biologiskt nedbrytbara vegetabiliska råvaror, om möjligt odlade utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgödning. Biologica använder inga råvaror baserade på mineralolja som försämrar hudens funktioner och dessutom inte är bra för miljön. Biologica använder ekologiska råvaror där vi kan få tag på dessa, vi strävar också efter att använda lokalproducerade råvaror. Den naturliga råvaran gör att produkterna kan skilja sig lite i doft, konsistens och färg, mellan de olika tillverkningarna.

           

Allergitest

Det är omöjligt att tillverka hudvårdsprodukter som alla tål. Det man kan säga att man har lättare att tåla en biologisk hudvårdsprodukt mer än en syntetisk hudvårdsprodukt. Du kan inte lita på att du kan använda en produkt som sägs vara allergitestad. Genom allergitesterna undviker tillverkarna de värsta allergiframkallande ämnena men det är ingen garanti för att just du tål produkten. Våra produkter genomgår inga allergitester. Men däremot försöker vi att hålla oss till råvaror som inte brukar ge upphov till allergier. Det finns alltid personer som är känsliga mot olika ämnen och det kan även vara mot olika örter och växter. Däremot kan du alltid vara säker på att våra produkter innehåller det som står på innehållsdeklarationen - vi tillsätter inga hemliga råvaror.


biologisk hudvård

naloxone for alcohol abuse

link alcohol detox click

Tål du produkten?

Var försiktig – smörj aldrig in dig med något utan att ta reda på att du tål produkten – allra helst om den skall användas i ansiktet. Se efter i innehållsdeklarationen om det är något du är känslig mot.

Gör så här om du är osäker: Stryk ut lite av den produkt du vill testa på underarmens insida. Inom 24 timmar märker du om du eventuellt får en reaktion. Upprepa gärna testet, en produkt som ger klåda, stickningar eller utslag skall du absolut inte fortsätta använda. Med ett så enkelt test kan du utesluta de produkter som inte passar dig.
 
Säker betalning med Payer