Biologica
Kontakta oss / Handla


Möt oss på Facebook 

FAQ - Vanliga frågor och svar

Varför skall man välja biologiska hudprodukter än vanliga hudprodukter?

De är rena och naturliga råvaror som stimulerar hudens naturliga funktioner och låter huden andas istället för att täppa till porerna. Produkterna gör din hud och kropp gott och de är dryga. Man kan använda dem med gott samvete för både huden och miljön.

Vad använder ni för konserveringsmedel och varför?

 Produkter som innehåller vatten måste man konservera annars växer lätt mikroorganismer och förstör produkten.Vi använder Penoxyglycerol. Som är en blandning mellan en växtalkohol och glycerin.

Varför anses Aloe vera vara så bra?

Aloe vera är en ört som utvinns ur liljeväxten Aloe barbadensis. Den tillför huden fukt och den är antiseptisk. Den bygger också upp huden och är lugnande för en känslig hud. Våra produkter som Aloekrämen innehåller 70 % ren Aloe vera. Aloe-gelén är koncentrerad. Många hudvårdsprodukter även naturprodukter innehåller bara 1-2 % Aloe vera och har då ingen effekt på huden.

Jag har en acnehud. Vilka produkter skall jag använda?

Det första är att hålla huden ren. Det gör du med vår Tea-tree tvål och följer sedan upp med Acnegelen som ger fukt och är läkande till en acnehud. Man kan med fördel även använda Aloe-gelé i förebyggande som är utmärkt till en fetare acnehud, den är även klådstillande och renade. Aloe-gelé  är högkoncentrad Aloe vera. Även en fet hy behöver fukt (inte fett) och där passar vår Aloekräm normal hud. Detta tillsammans med att man hjälper till med näringsriktig kost, motion och frisk luft.Bidrar till att man får en ren och fräsch hud.

En väninna till mig säger att man skall använda rengöringskräm istället för tvål. Varför?

En bra grund för att din hud skall se fräsch ut och må bra är att sköta den dagligen. Huden får stå ut med mycket: föroreningar, väder och vind, datoranvändande och torra innemiljöer som gör huden torr. En naturlig rengöringskräm tar bort makeup och smuts som annars ligger kvar på huden. Efteråt följer man upp med ansiktsvatten som tar bort de sista resterna av smutsen och öppnar upp porerna och förbereder för en passande fuktkräm. Tvål rengör inte på samma sätt och en syntetisk tvål torkar dessutom ut huden. Rengöring av huden varje dag är en bra investering för framtiden, för en frisk och elastisk hud.

Kan jag använda Ringblomssalvan till mitt eksem?

Eftersom det finns många olika sorters eksem är det svårt att råda vilken produkt som är bäst, man måste ibland prova sig fram. Ringblomssalvan är en mycket fet salva med läkande ringblomextrakt och tea-tree i. Den kan vara bra att ta till natten som mjukgörande, medan många av våra kunder tycker Vitaminkrämen har hjälpt dem mycket. Vitaminkrämen innehåller mycket vitaminer vilket en eksem och psoriasishud behöver.

Vad kommer det naturliga solskyddet från i solprodukterna?

Vår Sololja med Sheasmör är ett helt naturligt solskydd. Det naturliga solskyddet kommer från de ekologiska oljorna och Sheasmöret som ligger på SF 6 minst.  Detta naturliga solskyddsmedel är de mest allergisäkra som finns. Genom att smörja ofta och rikligt har du ett gott skydd både när du vistas i  Sverige och utomlands. Sololjan används också med fördel som aftersun olja.Sheasmöret är mycket läkande för de farliga solstrålarna.  .

Varför skall man inte använda syntetiska solskyddsmedel?

På Sahlgrenska sjukhuset har man forskat om kemiska ämnet Benzophenone-3 som finns i de vanligaste syntetiska solkrämer. Man mätte på ett antal försökspersoner som hade i några dagar smörjt in sig med en syntetisk solkräm. Efter 10 dagar kissade de fortfarande ut Benzophenone-3. Dessutom är det inte alltid att de kemiska filtren skyddar huden mot UVA-strålning. Använd alltid på barn och på dig själv ett solskydd som enbart innehåller naturliga råvaror.

Hur lång hållbarhet har era krämer och salvor?

Eftersom det är naturliga råvaror så är det inte samma hållbarhetstid som syntetiska produkter med konserveringsmedel i. Våra produkter har en hållbarhet från 1-2 år oöppnade, beroende av vilken produkt det är. Öppnade ca 6 mån. Man förlänger hållbarheten genom att förvara produkten kallt och mörkt.

Innehåller er deo alkohol och aluminium?

Aloe-deodoranten innehåller varken alkohol eller aluminiumklorid. Den innehåller ett naturligt ämne som heter kaliumalun som är en mineralsalt som tar hand om bakterierna som ger lukt. Den innehåller även Aloe vera som är läkande.

Vilken vegetabilisk olja är bäst?

Det kan man inte säga alla oljor har sin speciella karaktär och passar in i just den produkten med just de andra råvarorna.

Vilka av produkterna förutom Barnprodukterna kan jag använda till mina barn?

Du kan använda de allra flesta. De man skall undvika till de allra minsta är produkter med mycket eteriska oljor i. Örtschampo och tvålarna går alldeles utmärkt att använda till barn och även Ringblomssalvan till torra hudpartier, förebygga blöjeksem. Aloe-gelén är svalkande vid småsår och insektsbett.Sololjan med Sheasmör har ett naturligt solskydd, för att skydda barnen mot de farliga solstrålarna.

Kan jag använda någon av salvorna till massage?

Du kan använda både Ringblomssalvan och även Body butter Kokos eller Oliv till att massera.

Vad är Karnaubavax?

Karnaubavax kommer från karnaubapalmens blad. Varför det finns i Läppcerat och Läppglans är att det inte mjuknar vid höga temperaturer. Vaxet är ogiftigt och hudvänligt.

Vilken av ansiktskrämerna är bäst som nattkräm?

Specialkräm Havtorn och Vitaminkrämen är den som mest lämpar sig som nattkräm eftersom den 

Varför svider er deo i bland?

I vanlig deo finns det aluminiumklorid som går in i huden. I vår deo har vi alun som hjälper till att minska svettutsöndringen. Alunen går inte in i huden, utan lägger sig på huden. Detta gör att man inte behöver använda så mycket deo, utan ett eller två drag räcker. Tar man mer kan deon svida lite i början.

Är er Aloe Vera certifierad?

Vår Aloe Vera som vi använder i våra produkter är certifierad enligt International Aloe Science Council. Vi garanterar en hög ekologisk kvalitet.

Ibland går inte Lotion och Aloekrämen riktigt in i huden. Varför?

Ofta är det beroende på att man tar alldeles för mycket utav krämen/lotion  och därför inte går in i huden. Sedan är det så att en kräm som inte består av nästan enbart vatten som de syntietiska krämerna måste masseras in lite mer i huden för att gå in, detta är också bra att massera lite extra eftersom det ökar blodcirkulationen och utrensning av slaggprodukter. Vilket bidrar till en fräschare hud.
 
Säker betalning med Payer