Biologica
Kontakta oss / Handla


Möt oss på Facebook 

Kort om huden

Huden är kroppens största organ och kallas ofta kroppens lunga. Huden har många funktioner, den viktigast är att vara ett skydd mot bakterier, kyla, kemiska ämnen och slag från utsidan. För kroppen har huden en viktig funktion för att hålla jämn temperatur och förhindra vätskeförlust.

Hur kroppen mår avspeglar sig i huden. När våra utresningsorgan inte riktigt orkar med får huden hjälpa till, och det visar sig ofta i form av eksem och hudproblem. Huden är också vårt största känselorgan och påverkbar genom beröring. Huden producerar D-vitamin och antikroppar. Den utsöndrar svett och talg som skyddar och håller huden vattentät.

Bra hudvård börjar inifrån med vad vi äter, mycket frukt och grönsaker och vatten gör att huden får en bra start. På samma sätt behövs frisk luft och motion som främjar cirkulationen och ger blod och celler syresättning. Att magen fungerar bra och sömn är viktigt för att kroppen skall göra sig av med gifter. Torrborstning och massage är bra för cirkulationen och elimineringen av slaggprodukter. 

Rätt Ph är naturligtvis också viktigt, ge huden fukt och näring med vegetabiliska oljor som innehåller fettlösliga vitaminer och viktiga fettsyror. De gör att huden kan behålla sin fuktighet och ge näring. Hudens Ph värde är 5,5. 

Huden påverkas negativt av uttorkande tvålar, basiska produkter, överdrivet solande, rökning, avgaser, stress, vissa mediciner, mycket torr inomhus luft, datorarbete och produkter som innehåller mineralolja (vaselin och paraffin). 

När du smörjer med en kräm som innehåller mineraloljor så täpper du till porerna och huden kan inte arbeta själv med att tillverka fukt underifrån. Så ju mer du smörjer desto torrare blir du och måste smörja oftare och oftare. Du tar alltså bort hudens naturliga funktion att fungera som den ska. 

När du använder biologisk hudvård så har den samma funktion som din egna biologiska hud, du ger kroppen en möjlighet att avdunsta den fukt som kommer inifrån vilket gör att din hud får en naturlig smörjning. När du uppnått rätt Ph-balans kan huden fungera själv och du behöver inte smörja lika ofta, förutsatt att du har rätt vätskenivå i kroppen.

Huden förnyas ständigt. I det understa hudlagret bildas nya celler som skjuts upp mot hudytan där de stöts bort. Hela processen från det att en cell bildas tills den avstöts som en död hudcell tar nomalt 27-35 dagar. Vid psoriasis tar det 4-5 dagar.

Rengöring är grunden för en riktig hudvård, den tar bort make up, överflödigt fett och smuts som kan blockera porerna vilket kan leda till olika problem. Med en grundlig rengöring tar du bort det yttre lagret av döda hudceller, huden blir len och livfull.

Ett milt ansiktsvatten utan sprit tar bort de sista resterna av rengöringen. Stimulerar huden och preparerar den för ansiktskrämens inverkan på huden. Ansiktskrämen motverkar den naturliga förlusten av fukt samt skyddar huden mot smuts, väder och vind.

Tecken på torr hy : En spänd stramande känsla i huden, små osynliga porer, huden är tunn, linjeras lätt, matt och flagig yta, har en rosa färgton och ofta ytliga blodkärl.
Åldrandet märks mera tydligt än på andra hudtyper, huden är känslig för kyla, vind och sol. Undvik solen och torr luft.
Tecken på normal hy: Varken torr eller fet, jämn ren, något fetare panna, näsa och haka, normalstora porer, huden normaltjock, krämfärgad och håller sig olinjerad till sen ålder.
Tecken på fet hy: Huden är tjock samt storporig, huden är livlös och glansig och linjeras i sen ålder.

VÅRDA DIN KROPP OCH SJÄL.
INGEN ANNAN GÖR DET ÅT DIG.


 
Säker betalning med Payer