Biologica
Kontakta oss / Handla


Möt oss på Facebook 

Råvaror D-H

Svenskt namnINCI namnBeskrivning
D-PANTENOL Pantheno Har en fuktbevarande och lenande effekt på hud och hår. Den tränger ner i hårrötter och hårstrån och lägger sig som en skyddande hinna och gör håret mjukt och smidigt.
E-VITAMIN Tocopheryl Acetate Naturligt e-vitamin från sojabönor, ingår i de flesta produkter som en antioxidant. E-vitaminet ger näring, förebygger rynkbildning.
EKOLOGISKA PARFYMER* Perfume Är en naturlig parfym som är sammansättningar av eteriska oljor och enskilda ämnen av eteriska oljor, Co2-växtextrakt samt råvaror som har genomgått olika naturliga omvandlingsprocesser. Parfymerna innehåller inga naturidentiska eller syntetiska komponenter och alla råvaror kommer från kontrollerade ekologiska odlingar. Både råvarorna och de färdiga parfymerna certifieras av Ecocert.
ENBÄR* Juniperus communis Eterisk olja av enbär. Har bl.a en stimulerande och renande effekt. Lindrar ömhet i muskler och trötta fötter.
ETERISK OLJA - Lättflyktigt ämne som utvinns ur blommor och växtdelar. De eteriska oljorna är koncentrerade och ingår i små mängder i hud och hårvårdsprodukter.
EUCALYPTUS* Eucalyptus globulus Eterisk olja. Har en lätt kylande och bedövande effekt på ömmande muskler.
EXTRAKT - Utdrag av örter
FUCOGEL* Biosaccharide Gum-1 Utvinns av soja och majs. Skapar en skyddande och återfuktande hinna och binder fukten, vilket räddar huden från fuktighetsförlust och torrhetslinjer. Minskar risk för allergier av andra råvaror. Passar i ögoncrèmer, vid känslig hud samt i babyprodukter.
GLYCERIN Glycerol Vattenlösligt ämne som utvinns vid spjälkning av fett. Biologica´s produkter innehåller vegetabiliskt glycerin. Gör huden mjuk och smidig. Tillför huden fukt och mjukgörande.
GRAPEFRUKT-­KÄRNEXTRAKT. Citrus aurantium paradisii. Grapefruktkärnan mals och pressas. Desinfekterande, hämmar tillväxten av många sorters bakterier som stafylokocker och streptokocker och även virus och svamp (klamydia, herpes, candida) Används även som kosttillskott.
GRÖNMYNTA* Mentha spicata Eterisk olja Har bl.a värmande, stimulerande egenskaper.
GUARMJÖL Hydroxypropyltrimonium Chloride Utvinns ur guarplantans frö. Det används som förtjockningsmedel och hårkonditioneringsmedel i hårbalsam och schampo. Motverkar statisk elektricitet och flygigt hår. Gör håret mjukt och smidigt.
GURKÖRTSOLJA* Borango officinalis Utvinns ur gurkörtens frön och har en speciell doft. Innehåller minst 20 % gammalinolensyra. Bästa GLA-källan. Påverkar huden på djupet, så att den kan hålla sig frisk och inte åldras i förtid. Bra vid alla slags hudproblem.
HAVTORNFRUKTSOLJA* Hippophae rhamnoides En olja som är rik på karotin och palmitolsyra och är bra för vid torr och mogen hud och känsliga hudpartier (runt ögonen) Ger lite färg till produkten.
HAVTORNFRÖOLJA* Hippophae rhamnoides En olja som är rik på Omega syror 3 och 6 , Är bra för den känsliga och irriterade huden som lätt får problem.
HONUNG* Honey Innehåller pollen, vitaminer, fruktos och glykos. Verkar fuktbevarande och renade. Den stärker trött hud, Honungen kommer från svenska biodlare.
HYDROLAT - Blom- och örtvatten som bildas av ångan vid framställning av eteriska oljor. Hydrolaterna har samma egenskaper som eterisk olja, men mycket mildare. Alla hydrolater är antiseptiska och renande.


Råvaror märkta med * är ekologiska.
 
Säker betalning med Payer