Biologica
Kontakta oss / Handla


Möt oss på Facebook



 

Råvaror I-M

Svenskt namnINCI namnBeskrivning
JAP.PEPPARMYNTA* Mentha arvensis En uppfriskande, stimulerande, klådstillande olja. Den japanska pepparmyntsoljan innehåller mer mentol än andra arter och passar därför bra vid smärtande muskler.
JOJOBAOLJA* Simmondsia chinensis En halvfet, lätt och milolja från jojobanöten. Tåls av de flesta. Mycket hållbar olja. Jojobaoljan absorberas lätt, skyddar huden och ger en sammetslen känsla. Naturlig solskyddsfaktor 4.
KAJEPUT.* Melaleuca leucadendron. Eterisk olja, oljan är antiseptisk och svamp dödande. Lindrar klåda, inflammationer och värk.
KAKAOSMÖR* Theobroma cacao Ger mjukhet och skydd samt konsistens i hudvårdsprodukter
KALIUMALUN.* Polassium alum. Är en mineral. Atiseptisk Alun antiperspirerande. Alun absorberas inte genom huden (till skillnad från de aluminiumsalter som är vanliga i deodoranter).
KAMFER* Cinnamomum camphora Eterisk olja. Har bl.a värmande och stimulerande egenskaper. Bra före och efter muskelansträngning.
KAMOMILL* Chamomilla matricaria Ört med rengörande effekt. Sammandragande och lungnande effekt på känslig och irriterad hud. Även en eterisk olja som har mycket goda hudvårdande egenskaper.
KAMOMILLEXTRAKT* - Se Extrakt.
KARNAUBAVAX* Copermicia cerifera Hårt vax från karnaubapalmens blad. Har hög smälttemperatur, är hudvänlig och ogiftig. Ingår i läppcerat så att det inte mjuknar vid hög värme.
KAROTIN* Daucus carrota, Simmondsia chinensis, Tocopherol Färgämne ur morötter, blandat med jojobaolja. Ger naturlig färg åt huden. Karotinet välgörande för trött och torr hud. Ingår i Biologica's morotsolja tillsammans med morotsextrakt.
KOKOSFETT* Cocos nucifera Utvinns ur odlade kokosnötter. Används för att ge mjukhet i olika produkter eller som förtjockare i Massageoljor.
KRITA Chalk Fint vitt pulver milt slipmedel, bildas av skal och liknande från djur och växter.
Laurylsulfat MIPA-Laureth Sulfate En tensid som framställs av vegetabiliska fetter. som kokos- och palmkärnsfett. De är lätt nedbrytbara i naturen och är förnyelsebara. Bra miljöval och godkänd av Naturskyddsföreningen.
LAVENDEL* Lavandula officinalis Används både som ört och eterisk olja. Passar de flesta hudtyper och är mycket mild, hudvänlig och hudstimulerande.
MAGNESIUMSTEARAT E 572 Magnesium Stearate Salt framställt ur stearinsyra. Ett vitt, poröst pulver som gör huden matt och ökar fästförmågan
MANDARIN* Citrus nobilis Mycket mild eterisk olja, Lugnande
MANDELOLJA* Prunus amygdalis Kallpressad medelfet olja. En klassik behaglig hudolja för alla hudtyper. Den är mild, icke irriterande som gör huden mjuk, len och smidig.
MENTOL Mentha arvensis Ämne som utvinns ur kinesisk pepparmynta. Är uppfriskande, lite kylande på huden.
MOROTSEXTRAKT* Daucus carrota, Simmondsia chinensis Örtextrakt framtaget med CO2 är rikt på karotin som omvandlas till A-vitamin.


Råvaror märkta med * är ekologiska.
 
Säker betalning med Payer