Biologica
Kontakta oss / Handla


Möt oss på Facebook



 

Råvaror N-S

Svenskt namnINCI namnBeskrivning
NATRIUMBENSOAT Sodium Benzoate Konserveringsmedel som kan utvinnas ur lingon och hjortron
NFF Sodium Lactate, Sodium PCA, Urea, Hydrolyzed Vegetable Protein, Sodium PH Ett rent vegetabiliskt alternativ till animaliskt collagen eller elastin. NFF står för Naturlig Fuktighets Faktor, och består bl a av olika ämnen som redan finns i huden och som naturligt binder fukt i den
OLIVOLJA* Olea europea Kallpressad olja ur oliver. Hållbar och fet olja. Verkar närande, uppmjukande, hudstimulerande.
OLIVÅTERFETTNING Oliveoil Peg-10 Esters Olivoljan har gjorts delvis vattenlöslig. P g a detta kan man använda olivåterfettning som återfettningsmedel i vattenlösliga produkter som hårshampoo eller duschtvål.
PEPPARMYNTA.* Mentha piperila Eterisk olja, Svalkande och klådstillande
Phenoxyglycerin Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin Fenoler och deras estrar är aromatiska föreningar som förekommer i naturenp och glycerinet framställs av vegetabiliska fetter. Konserveringsmedel
RAPSOLJA.* Bbrassica napus. En fet kallpressad olja som passar bra till torr och irriterad hud. Nordens Olivolja.
RICINOLJA.* Ricinus communis En fet Kallpressad olja som utvinns ur ricinfrön med omega fettsyror. Gammalt traditionellt laxeringsmedel. Upptas dårligt av huden, är därför bra i rengöringsprodukter.
RINGBLOMMA* Calendula officinalis Ört som har en lugnande, återuppbyggande verkan på huden. Passar alla hudtyper, speciellt torr ,känslig och problemhud.
RINGBLOMSEXTRAKT* Calendula officinalis Örtextrakt framtaget med CO2. Innehåller Ringblommans oljelösliga ämnen: eterisk olja, karotin, färgämnet xantofyll, fotosterin, harts och cuticolarvax. Har en möjlig verkan på irriterad och känslig hud.
RISKLIOLJA* Oryza sativa Sodium Risklioljan gör huden mjuk och len. Det är en halvfet till halvtorr olja som absorberas ganska snabbt av huden. Den skyddar och hjälper huden att bibehålla sin fuktighet. På grund av sitt innehåll av antioxidanter, är den nyttig att använda på åldrande hud. Oljan är bra i produkter vid svullnad och mörka ringar under ögonen.
ROSA LERA Pink clay Enligt antiken ett undermedel, renande, vårdande, läkande och stimulerar blod- och lymfcirkulationen.
ROSENTRÄ* Aniba roseaodora Eterisk olja med fin rosenliknande doft. Avslappnande och harmoniserande. Bra för alla hudtyper, speciellt för torr och känslig hud.
ROSENVATTEN* Rosa damascena. Hydrolat av rosenblad. Verkar lugnande, stimulerande. Har en svagt sammandragande och svalkande verkan på huden. Passar de flesta hudtyper, kan med fördel användas vid oren hud.
ROSMARIN* Rosmarinus officinalis Ört med värmande, uppiggande egenskaper. Används i hårvårdsprodukter för stimulerande effekt vid t ex mjäll.
SESAMOLJA.* Sesamum indicum En halvfet olja. Biologica använder den i sololjan för den är vattenavvisande. Ger huden färg och absorberar UV-ljus med naturlig solskyddsfaktor på 2-4.
SHEASMÖR* Butyrospermum parkii Ett mjukt, hudvänligt fett som utvinns av sheanöten. Vitaminrikt fett som gör huden mjuk och len. Skyddar huden mot uttorkning och mot solens UV-strålar. Naturlig solskyddsfaktor på 2-3. Ingår bl.a i cerat och hudlotioner.
SOCKERTENSID Decyl Glucoside Används som ytaktivt ämne med rengörande effekt. Det används i flytande tvålar och skumbad. Framställs ur kokosfett.
SOJAPROTEIN Hydrolyzed Soy Protein Ett näringsrikt, vattenlösligt aktivt ämne från sojabönan (ej genmanipulerad) Ger näring genom aminosyror. pH-värde 5-6. Innehåller även mineralsalter som ökar den fuktighetshållande processen på hudytan.
SOJAVAX Glycine max Framställs ur sojabönan och är mycket rik på Lecitin och av mättade fettsyror som stearinsyra.
SOLROSOLJA* Helianthus anuus En torr kallpressad vitaminrik olja En lättare olja som är känslig för värme och inte lika hållbar som oliv och jojobaolja. Fördelar sig fint på huden.
SQUALANE* Squalane Fettlösligt ämne som oftast framställs av hajlever. Det Biologica använder kommer från olivolja. Squalane gör huden len, är fuktbevarande och sprids lättare på huden. Verkar normaliserande på huden.
STEARYLALKOHOL Stearyl Alcohol Ett fett som utvinns ur kokosolja. Det är kemiskt sett en alkohol, men i krämer och lotioner fungerar den stabiliserande. Gör huden mjuk.


Råvaror märkta med * är ekologiska.
 
Säker betalning med Payer