Biologica
Kontakta oss / Handla


Möt oss på Facebook 

Råvaror T-O

Svenskt namnINCI namnBeskrivning
TALK Talc Fint vitt mineralpuder
TEA-TREEOLJA* Melaleuca alternifolia Är en eterisk olja som utvinns ur blad. Läkemedelsverket klassar tea-treeolja som naturläkemedel om den ingår med 5% eller mer i en produkt. Är en antiseptisk och renande olja.
TINKTUR Ethanol Spritutdrag med örter. Örter ligger i sprit några veckor och silas sedan. En tinktur drar ut många ämnen ur örterna och är mycket hållbar.
TIOSOL. Titanium dioxide. Titandioxid mals och blandas med fettsyror ur kokosolja. Skyddar mot UVA; UVB och till stor del UVC. Biologica använder den som ett effektivt solskyddsmedel. Reflekterar solljuset och skyddar mot farliga UV-strålar.
TITANDIOXID Titanium Dioxide Mineralförening, vitt färgämne som används i livsmedel, godis, mediciner. Ogiftigt, eftersom det passerar opåverkat genom tarmen.
VATTEN Aqua purificata Det vatten som används i Biologica´s produkter är renat från klor och andra ämnen som inte är bra för huden.
VEG.EMULGERINGSMEDEL Glyceryl,Stearate, Sodium Stearoyl Lactylate När man tillverkar en produkt med både fettlösliga och vatten lösliga ämnen krävs ett emulg.medel för att hålla ihop produkten. Det emulg.medel som Biologica använder är givetvis framställt på vegetabiliska råvaror, framställt för livsmedelindustrin, men dessa fungerar utmärkt för hudvårdsprodukter.
VEG.TENSIDER - De tensider som Biologica använder framställs av vegetabiliska fetter. som kokos- och palmkärnsfett De är lätt nedbrytbara i naturen och är förnyelsebara.
VETEGRODDSOLJA* Triticum vulgare En halvtorr kallpressad E-vitaminrik olja av odlade vetegroddar. Närande, mjukgörande och lugnande på irriterad hud.
VINTERGRÖNA* Gaultheria procumbens Eterisk olja med stark frisk doft och stimulerande verkan på huden.
VIT LERA White clay Täckande, suger upp fett
XANTAN Xanthan Gum Naturligt förtjockningsmedel som även ingår i livsmedel.
YLANG* Cananga odorata genuina Eterisk olja med stark blomdoft. Ingår i liten mängd i olika blandningar.


Råvaror märkta med * är ekologiska.
 
Säker betalning med Payer